SMART PARKING

Utilizarea tehnologiilor moderne constituie o alternativă viabilă pentru gestionarea eficientă a spațiilor publice de parcare și transformarea acestora în surse de venit. Smart Parking este o soluție integrată pentru operarea, monitorizarea și managementul parcărilor

Premiată la Smart City Industry Awards 2018, SM@RT CITY P@RKING reprezintă un sistem inteligent pentru managementul complet al parcărilor. Aceasta aduce o abordare nouă pe piața din România și acoperă toate procesele specifice administrării parcărilor, de la inventarierea și detectarea locurilor de parcare ocupate, până la implementarea unor politici de preț și automatizarea sistemelor de acces.

Prin conectarea la senzori și utilizarea unei tehnologii avansate de computer vision, SM@RT CITY P@RKING detectează locurile de parcare ocupate.

Soluția dispune de interfețe deschise, făcând posibilă integrarea cu componente provenite de la diverși producători de echipamente: sisteme de control acces cu bariere, sisteme de numărare și detecție a prezenței autovehiculelor bazate pe senzori inductivi, dispozitive ultrasonice, radare, camere video, sisteme de taxare și plată, sisteme de semaforizare, semnalizare și informare.

 

Contactează-ne pentru un demo!
Smart Parking Mindsoft
ȘTIAȚI CĂ…

Timpul necesar găsirii unei parcări poate fi redus cu până la 43%, iar traseul poate fi scurtat cu 30%? Volumul de trafic poate scădea cu 8% dacă optați pentru soluții smart destinate managementului parcărilor, conform studiului Smart Parking publicat de Global System for Mobile Communications.

Căutarea locului de parcare redus cu43%
Traseu scurtat cu30%
Volum trafic redus cu8%

Parcare inteligentă

Soluția integrată pentru operarea, monitorizarea și managementul parcărilor se poate implementa pentru toate tipurile de parcări. Parcarea inteligentă bazată pe IoT pentru o mobilitate urbană sustenabilă prezintă divserse avantaje:

Calitatea vieții îmbunătățită

Trafic și poluare reduse, siguranță sporită
Experiență îmbunătățită a cetățeanului deservit

Optimizare costuri

Venituri sigure și constante pentru administratori
Scădere costuri administrare și mentenanță parcări

Soluție scalabilă

Soluție scalabilă, integrată, automatizată
Aplicare facilă a instrumentelor de control

Prin intermediul aplicațiilor mobile conectate ȋn acest ecosistem inteligent, cetățenii pot accesa informații despre locurile de parcare disponibile și li se facilitează solicitarea unui abonament sau plata parcării prin SMS, card, credit preplătit. Aplicația de control le permite agenților să emită sancțiuni, dacă locul de parcare nu a fost achitat.
Sistemul dezvoltat facilitează generarea de statistici și rapoarte personalizate. Evidența poziționării spațiale a locurilor de parcare se face prin utilizarea hărților incluse în aplicație si prin integrarea cu aplicații specializate de tip GIS. Platforma permite configurări cu alte sisteme (soft de taxe și impozite sau registratură, de exemplu). Variantele de implementare se pot adapta specificului fiecărei instituții. Avem o soluție pentru fiecare caz, ȋn funcție de prioritățile și bugetul fiecărui client.

Calitate și performanță în administrația publică